A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ДЕКАДА СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН: ЗАРУБІЖНІ ПИСЬМЕННИКИ І УКРАЇНА

Дата: 17.11.2022 07:39
Кількість переглядів: 138

Люблю, Вкраїно, я тебе, як матір син.
Ти вічно в пам'яті моїй,
В житті моїм
Нестимеш пісні чарівної весноплин.

Сармен

Минають роки і століття, змінюються люди і країни, зникають одні і народжуються інші цивілізації. Світ довкола нас не стоїть на місці, і ми разом із ним увійшли в стрімке ХХІ століття, яке дивує нас технічними винаходами й науковими відкриттями. Але як би не змінювався світ, великим  духовним надбанням людства завжди залишається художня література – один із найважливіших видів мистецтва, що непідвладне часу. Щедра українська земля подарувала світові митців, чиї імена сяють яскравими зірками в сузір’ї зарубіжної  літератури. Їх витвори літературного мистецтва не втрачають свого значення ніколи. У них закарбовані вічні цінності людства, важливі для розвитку кожної особистості. Як слушно зазначив Йоганн Вольфганг Гете: «Мистецтво допомагає людині стати людиною і знайти сенс свого існування».

Українська тема була помітним і значним явищем у розвитку зарубіжної літератури впродовж, зокрема, ХІХ -ХХ століть. Нашій Батьківщині присвячували свої найкращі  рядки письменники різних країн та епох. Образ України, її природа, героїчне минуле були предметом розгляду і творчих пошуків для багатьох зарубіжних письменників і  надихнули їх на створення літературних шедеврів, у яких  рядки зливаються у дзвінку пісню любові до нашої землі.

Якщо Ви хочете дізнатись більше про те, як відгукувались про Україну письменники зарубіжної літератури у своїх творах, тоді завітайте на сторінку декади ЛІТЕРАТУРНИЙ ДАЙДЖЕСТ «Україна очима зарубіжних письменників»

А також запрошуємо бажаючих долучитися до ЛІТЕРАТУРНОЇ ГОДИНИ «Тема війни у світовій літературі о 14.05 за посиланням https://meet.google.com/pqf-qyrc-aqx 

Чекаємо на зустріч!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень