A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ДЕКАДА СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН: ЛІТЕРАТУРНИЙ ЕКСКУРС

Дата: 16.11.2022 08:21
Кількість переглядів: 171

«Українська література - це література заборонених і загиблих, розстріляних і зацькованих, вигнаних і забутих, через століття згаданих, через півстоліття надрукованих». Л. Костенко

Доля кожної мови великою мірою залежить від її культурної ваги – обсягу та якості створених нею літературних творів. Українська література багата на великих і талановитих постатей, відомих у всьому світі. Однак, чи знаємо ми, яких зусиль їм доводилось докладати і чим довелося жертвувати, щоб ми сьогодні могли  взяти до рук їхні твори?

Російська імперія, а згодом і радянська система невтомно і цілеспрямовано піддавала арештам та репресіям українських митців. А вони боролися за рідну мову, за літературу, і саме через патріотизм, любов до свого народу страждали.

Пропонуємо вам дізнатися більше про складний, але водночас плідний період розвитку української літератури на сторінці сайту декади Літературний екскурс «НЕСКОРЕНІ: ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ОПОРУ».

А також рекомендуємо до перегляду документальний фільм "Будинок Слово" (2017 р.), який оповідає про легендарний будинок у Харкові, під дахом якого в 1928 році оселилися українські радянські письменники й художники. Під час репресій багато з них були розстріляні або відправлені в сталінські табори. Тепер будинок Слово став символом колишньої радянської системи.

Дякуємо за увагу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень