A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Національний тиждень читання поезії у Шосткинському ВПУ: День 2

Дата: 20.03.2024 08:26
Кількість переглядів: 137

19 березня Вище професійне училище долучилося до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». Лідери учнівського самоврядування завітали до Центральної міської бібліотеки на розширене засідання книжкового клубу «Магія читання; «Поезія – це голос душі».

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Для кожного з нас ДІМ – це уособлення життя, любові, мрій, почуттів. Тож і поетичні твори, які лунали сьогодні, були про це. Ми познайомилися з творчістю лауреатів Шевченківської премії у 2024 року: поета та військового Дмитра Лазуткіна, поетки та бойової медикині  Ярини Чорногуз, та поетів рідного міста. Андрій Коновець читав вірші про важкі воєнні будні, лірику та перемогу, вірші приходять йому уночі. Віра Миколаївна, яка вже два роки пише солов’їною, прочитала поезії своїх улюблених поетів Ліни Костенко, Василя Симоненко, шосткинця Олександра Таратайка. Червоною ниткою проходила тема дому у творчості Ліни Костенко, яка відзначає сьогодні свій 94-й день народження.

#тижденьпоезії2024



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень