A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ДЕКАДА СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН: МОВНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ «УКРАЇНСЬКА МОВА І УКРАЇНЦІ»

Дата: 18.11.2022 09:23
Кількість переглядів: 130

О слово! Будь мечем моїм!
О. Олесь

Українську мову обмежували, забороняли і відміняли протягом останніх чотирьох сторіч. Офіційно - циркулярами, указами, законами, анафемами тощо. У світовій історії жодна мова не зазнавала такого страшного нищення і гонінь, як українська. Мабуть тому, що, згідно з історичними дослідженнями, український народ є одним із найдавніших народів світу і комусь це не вельми приємно визнавати. Ще у ІІІ ст. до н. е. римський історик Помпей Троз стверджував: "Скіфи (пращури сучасних українців) - це найстаріша нація світу". А "батько історії" Геродот писав: "Вони є мудріші від будь-якої нації на землі".

Країна агресор століттями намагалася знищити разом з мовою наше культурне національне обличчя, русифікувати українців, спотворити факти нашої історії. Та наша нація вистояла, понівечена культура продовжує розвиватися, а українською мовою говорять мільйони людей.

Сьогодні українська - це мова свободи й волі, а також могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу.

Сьогодні українська – це престижно, модно, вона – ознака освіченої та прогресивної людини, справжнього патріота своєї країни.  Українська мова – це найважливіша  цеглинка у фундаменті нашої нації. І чим міцніша ця цеглинка – тим сильніша наша нація!

Шановні учні і педагоги! Завітайте на сторінку декади МОВНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ «Українська мова і українці" і  дізнайтесь, як війна змінила наше ставлення до рідної мови.

Хто ж хоче насолодитися красою рідного слова, відпочити серцем і душею – того чекаємо на пізнавально-розважальному заході «Солов’їне шоу!» о 13.30 у каб.№ 1.

Плекаймо рідну мову!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень