Майстри-тренери Шосткинського ВПУ передають знання та уміння кухарям шкільних їдалень
Шкільне харчування може бути смачним та збалансованим – саме таким меседжем завершилися курси підвищення кваліфікації для кухарів закладів загальної середньої освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей, що відбулися з 4 по 15 листопада 2024 року.
Навчання було спрямоване на підвищення кваліфікації кухарів освітніх закладів за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Під час онлайн-навчання учасники вивчали програму та передумови системи НАССР, ознайомилися з правильною організацією раціонального харчування дітей, з принципом роботи та правилами експлуатації малогабаритного спеціалізованого та комбінованого механічного, теплового та холодильного сучасного устаткування, нормами та основними вимогами до харчування, ознайомилися зі збірниками рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту, технологією приготування страв, правилами складання меню.
За результатами курсів підвищення кваліфікації кожен учасник отримав сертифікат.
Сподіваємось, що отримані знання будуть стимулювати працівників шкільних їдалень до самовдосконалення та професійного зростання.