A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

День Європи в Україні: шлях до спільного майбутнього

Дата: 09.05.2025 09:41
Кількість переглядів: 110

Фото без опису9 травня Україна відзначає День Європи — свято, яке символізує прагнення українського народу бути частиною великої європейської родини, поділяти спільні цінності свободи, демократії, верховенства права та поваги до людської гідності.

Україна — європейська країна не лише за розташуванням, а й за духом. Протягом століть українці були частиною європейських культурних, наукових, освітніх та політичних процесів. І сьогодні ми продовжуємо творити спільну європейську історію — у класах, лабораторіях, на полях бою та в дипломатії.

День Європи — це чудова нагода познайомитися не лише з історією та цінностями країн ЄС, а й із їхніми кулінарними традиціями. Європейська кухня — це справжній калейдоскоп смаків: французькі круасани та сири, італійська паста й піца, іспанська паелья, бельгійський шоколад, німецькі ковбаски та угорський гуляш, і звичайно ж український борщ— кожна страва відображає характер народу, його історію й любов до життя.

Здобувачі освіти групи 04-23 напередодні цього дня доєдналися до проєкту "Кулінарний євротур: від кухні до кухні", організованого Відкритим Кулінарним ерудит клубом, в якому більше 70 членів. Учасники проєкту дослідили творчі професійні шляхи та філософії кулінарної майстерності топових шеф-кухарів та рестораторів Європи таких як: Ален Дюкасс (Alain Ducasse) – Франція, Массімо Боттура (Massimo Bottura) – Італія, Рене Редзепі (René Redzepi) – Данія, Расмус Мунк (Rasmus Munk) — Alchemist, Данія, Альберт Адріа (Albert Adrià) — Enigma, Іспанія, Ерік Вілдґаард (Eric Vildgaard) — Jordnær, Данія.

Також в чаті групи розміщували зображення та опис своїх улюблених європейських страв. Кращими в цих заходах були Дар'я Афоненко та Лілія НАСИКО. А майстриня виробничого навчання Ольга ТЕСЛЕНКО розвинула ідею Седріка Грольє (Cédric Grolet) — одного із найвідоміших сучасних французьких кондитерів, який прославився своїми неймовірно реалістичними десертами, що імітують фрукти. Майстриня адаптувала до сучасного обладнання кондитерського пабу Шосткинського ВПУ виробництво неперевершених тістечок.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

День Європи в Україні — це не лише нагода згадати про спільне минуле та прагнення до миру. Це також момент, коли ми вшановуємо єдність, взаємоповагу, багатство культур і спільні зусилля задля кращого майбутнього. У час, коли Україна виборює свою свободу, європейська підтримка та солідарність мають вирішальне значення.

Ми — частина Європи. Ми — її серце, її голос і її майбутнє.

Смачних відкриттів і щирих зустрічей! З Днем Європи, Україно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень