A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Вдалий старт кваліфікаційного центру Шосткинського ВПУ

Дата: 29.11.2023 10:18
Кількість переглядів: 14

Нещодавно в Шосткинському ВПУ розпочав свою роботу кваліфікаційнийі центр, який присвоює професійні кваліфікації на основі неформального й інформального навчання (самоосвіта), тобто без необхідності навчатися в закладі освіти. У кваліфікаційному центрі також можна підтвердити професійну кваліфікацію, здобуту за кордоном.

Вже сьогодні отримати професійну кваліфікацію без необхідності навчання в закладах освіти можуть заявники за професіями «Кухар» та «Кондитер».

Днями, вперше кваліфікаційним центром Шосткинського вищого професійного училища проведено процедуру оцінювання й визнання результатів навчання та видано сертифікати про присвоєння професійної кваліфікації за професією «Кондитер».

Здобувачі освітніх послуг, Ніна Блажева та Інна Костюченко, успішно пройшли теоретичне і практичне оцінювання та продемонстрували свої знання і компетентності, які відповідають вимогам професійного стандарту.

Процедура оцінювання й визнання результатів навчання відбувалась під керівництвом комісії у складі Нахабич Наталії Григоріївни, начальника виробництва та Форостини Ольги Миколаївни, майстра кондитерського цеху «ПрАТ Шосткинського хлібокомбінату», за результатами якої були видані сертифікати про присвоєння професійної кваліфікації «Кондитер», які визнаватимуться державою і які є підставою для офіційного працевлаштування.

Вдалий початок вже покладено, далі буде, бо це старт роботи великого системного «організму» — національної системи кваліфікацій.

Переваги підтвердження професійної кваліфікації:

  • По-перше, це можливість навчатися впродовж життя, це міст між освітою і ринком праці.
  • По-друге, коли запроваджується система кваліфікацій, то заклади освіти змушені осучаснювати свої програми й підлаштовуватися під потреби ринку праці.
  • По-третє, рівень зарплати у сертифікованого працівника вищий, а роботодавець може одразу (без випробувального терміну) знайти кваліфікованого працівника.

«Неважливо, де людина навчилася і здобула необхідні знання. Чи це було в закладі освіти, чи в YouTube, чи працюючи, або відвідуючи курси. Важливо, щоб людина володіла необхідними вміннями, знаннями і компетентностями.  Визнання неформального навчання і самоосвіти в кваліфікаційних центрах є тим швидким рішенням з наповнення ринку праці затребуваними працівниками, на яке чекає роботодавець», - наголошує Голова Національного агентства кваліфікацій Юрій Баланюк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень