A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГЕНЕРАТОРАМИ

Дата: 19.12.2022 11:13
Кількість переглядів: 88

Щоб мати альтернативне джерело електроенергії, багато людей купують генератори. Втім, за неправильного встановлення та використання прилад може призвести до пожежі або ж отруєння чадним газом. Про правила використання генераторів повідомили львівські рятувальники.

Рятувальники закликають використовувати генератори тільки на відкритому повітрі. Прилад ні в якому разі не можна встановлювати у будівлі, адже під час роботи він виділяє чадний газ. Це може призвести до отруєння та смерті. Також невдалим місцем є дах багатоквартирного будинку.

"Пересувні електростанції є джерелом підвищеної небезпеки. Під час роботи приладів виділяється велика кількість продуктів згорання та значна кількість тепла. При порушенні роботи генератора, чи неправильній експлуатації може виникнути загоряння. А якщо дане загоряння виникне на даху багатоквартирного будинку, то пожежа може швидко поширитись на значну площу даху будинку", — йдеться у повідомленні.

Встановлювати генератор треба таким чином, щоб відстань до найближчої поверхні, до прикладу стіни чи вікон, була не менше 6 метрів. Під час роботи генератор сильно нагрівається, тож предмети, які розташовані поруч, можуть зайнятися.

Перед заправкою генератору потрібно дати охолонути. Паливо, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути. Генератор потрібно заправляти виключно на відкритому повітрі. Також варто зберігати паливо у належних місцях через ризик пожежі.

Прилад має бути сухим та захищеним від дощу та затоплення. Адже дотик до мокрого генератора або пристроїв, під’єднаних до нього, може призвести до ураження електричним струмом.

Для додаткової безпеки надзвичайники рекомендують встановити у приміщенні детектори чадного газу та вогнегасник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень