A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ЯК НАДАТИ ПЕРШУ ДОМЕДИЧНУ ДОПОМОГУ

Дата: 16.02.2023 11:31
Кількість переглядів: 77

Згідно статистичних показників ВООЗ та МОЗ України в нашій державі смертність від НС становить 130 - 135 осіб на 100 тис. населення, що перевищує відповідні показники в країнах Європи в 3-5  разів. При цьому близько 24 % постраждалих помирають у лікарнях, а 76 % на догоспітальному етапі, в той час у розвинутих державах світу тільки 28 % постраждалих помирає  на догоспітальному етапі.

За оцінками медичних фахівців в Україні із 100 осіб, які померли на догоспітальному етапі, 20 % летальних випадків пов’язані з отриманням травм, несумісних з життям, а інші 80 % випадків – з недосконалістю системи організації надання домедичної та екстреної медичної допомоги постраждалим при надзвичайних ситуаціях (НС) безпосередньо на місці пригоди. 

Правильне і своєчасне проведення невідкладних заходів та надання потерпілим на місці пригоди домедичної та екстреної  медичної допомоги на ранніх етапах гострого захворювання або травматизму може виявитися більш важливим, ніж усе подальше лікування в умовах стаціонару. Основними умовами успіху, при цьому, є обізнаність осіб, які по збігу обставин опинились першими на місці надзвичайної події і  володіють навичкам надання домедичної допомоги потерпілим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень