A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Шосткинське ВПУ – активний учасник Міжнародної виставки

Дата: 28.03.2024 11:50
Кількість переглядів: 324

Учора розпочала свою роботу Пʼятнадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2024». Триденна її програма насичена цікавими зустрічами, майстер-класами, тематичними семінарами та іншими онлайн-заходами.

27 березня, у перший з трьох виставкових днів, наш заклад провів презентаційну студію «Роль навчально-практичного центру у справі підготовки висококваліфікованих робітників». Захід готувався під керівництвом Навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, зокрема за сприяння методиста Юлії ВИСОЦЬКОЇ та директора НМЦ ПТО Наталії САМОЙЛЕНКО, яка й відкрила зустріч та презентувала профтехосвіту Сумщини в цілому, а також високо оцінила діяльність навчально-практичного центру із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Кухар», «Кондитер», «Офіціант» як важливого підрозділу ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ».

Доповідачі-представники Шосткинського ВПУ надали яскраві матеріали про діяльність навчально-практичного центру. В якості активних учасників студії виступили: директор училища Світлана КОВТУН (презентація «Можливості навчально-практичного центру для забезпечення якості професійної освіти»), майстер виробничого навчання Микола МИСИК (презентація і навчальне відео на тему «Модульна програма з приготування кулінарних страв на багатофункціональному грилі») та викладач Валентина БИСТРИЦЬКА (презентація й рекламне відео на тему «Учнівський проєкт «Українська кухня від автентичності до сучасності: страви з картоплі»»).

Світлана Ковтун акцентувала увагу гостей студії на основних напрямках роботи НПЦ:

  • співробітництво з підприємствами громадського харчування;
  • упровадження у навчально-виробничий процес інноваційних технологій харчування, сучасних методів професійного навчання із застосуванням сучасних виробничих технологій, техніки, обладнання, інструментів, сировини тощо;
  • створення цілісної системи методик професійного навчання на основі вивчення й апробації кращого виробничого досвіду;
  • інформатизація і компʼютеризація процесу професійного навчання.

Презентація та коротке навчальне відео Миколи Мисика стали наочним доказом того, як на практиці реалізуються основні напрямки діяльності НПЦ. Завдяки сучасному обладнанню здобувачі освіти Шосткинського ВПУ мають змогу відпрацьовувати додаткові компетенції з професії кухаря, що формує їх як висококваліфікованих фахівців, готових до роботи в умовах реального виробництва.

А викладач Валентина Бистрицька власною презентацією та кількома відеороликами довела, що НПЦ – це багатофункціональний майданчик, де можливий успішний розвиток дослідницьких якостей усіх учасників освітнього процесу, а також – залучення школярів до цікавого і смачного кулінарного світу, надання практичної можливості спробувати себе у цій царині. І як логічний результат – здійснення якісної профорієнтаційної роботи в середовищі не лише школярів молодшого та середнього віку, а й серед їх молодших братиків і сестричок, що ось-ось підуть до перших класів загальноосвітніх шкіл.

Зауважте іще й той факт, що НПЦ Шосткинського ВПУ здійснює масштабну, різнопланову роботу з різними віковими групами школярів та молоді у складний для України час, посеред вибухів і тривог воєнного часу, зберігаючи тим самим надію молоді на власне достойне майбутнє.

Гостями презентаційної студії були 98 профтехосвітян з усіх куточків України – від наших найближчих колег до представників Київської, Черкаської, Чернігівської, Одеської, Полтавської Івано-Франківської областей та інших регіонів нашої прекрасної Батьківщини!

Проведена презентаційна студія ще раз довела, що Шосткинське вище професійне училище – один з передових закладів освіти України, на базі якого стабільно готуються висококваліфіковані робітничі кадри.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень