A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Намріємо плани на майбутнє!

Дата: 23.04.2024 12:12
Кількість переглядів: 132

В непрості моменти життя, в кризові його періоди, ДУЖЕ ВАЖЛИВО вміти впевнено дивитися в свій завтрашній день. А побачивши свій новий день, спланувати його, налаштувавши на позитивне себе і, можливо, того, хто може чекати від Вас підтримки.

Наші негативні думки, почуття та стрес пов’язані між собою. Наприклад, щоразу, коли ми вимовляємо слово «ні», наш мозок вивільняє гормони стресу й відповідні нейромедіатори, які приносять хаос у наше нормальне функціонування. Тобто коли ми озвучуємо негативні думки про страх, неспокої, несхвалення, або просто кажемо «ні», - вивільняються додаткові стресові хімічні сполуки. І цей процес не обмежується тільки нами. Аналогічним чином реагує й мозок людей, які чують наші слова, що породжують в них неспокій, дратівливість тощо.

Провідні фахівці-психологи виявили, як саме позитивні думки впливають на мозок. Вони показали, як подолати наше тяжіння в бік негативу, домагаючись співвідношення позитивних і негативних думок 3:1. Більше того, вони стверджують, що коли ми досягаємо покращення балансу,  наші особисті взаємини стають більш теплими й наповненими турботою, а ми самі – більш щасливими і продуктивними в роботі. Плекаючи бажання прагнути до такого балансу, людина формує в собі життєстійкість – потужну навичку для успішного життя.

Молодій людині ВАЖЛИВО Мріяти, Діяти, Планувати!

В рамках Тижня психології з учнями Шосткинського ВПУ було проведено інтерактивне заняття «Намріємо план на майбутнє» під час якого учні навчалися не тільки мріяти, а й планувати щоденні кроки в напрямку свого майбутнього.

Позитивне налаштування на життя і діяльність – необхідно кожному з нас! Людина стає більш щасливою в житті, якщо невпинно повторює позитиву  «Так!». Озброюйтеся  позитивними думками та дійте! І не забудьте поділитися ними з тими, хто вам небайдужий!

Варто запам'ятати:

Мрія, записана з датою, - становиться ціллю.

Ціль, визначена "по крокам", - стає планом.

План, підкріплений дією, робить наші мрії реальністю.

Практичний психолог  А.Б.Приходько
Соціальний педагог Т.М.Лавриненко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень