A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

ДЕКАДА СУСПІЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН: ВЕЛИКІ УКРАЇНЦІ (ГРИГОРІЙ САВИЧ СКОВОРОДА́)

Дата: 22.11.2022 08:19
Кількість переглядів: 161

Хоч не одне уже пройшло століття
З народження Сковороди,
Та мудре його слово
Жило, живе і житиме завжди.
А. Галушко

22 листопада 2022 Україна відзначає 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди-великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога.  Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і будуть допомагати нашому народу. Долучитися до його поетичного слова справа честі і для нас. Творча і філософська спадщина видатного українського письменника та поета Г. Сковороди яскрава і багатогранна. Життя цього поета і філософа, будителя української нації, стало яскравим зблиском серед загальної кволості суспільства XVIII століття. Г. Сковорода уособлював кращі якості нашого народу – мудрість, волелюбство і незламність духу.

Сьогодні в Україні вирішується доля майбутнього – національного, європейського, світового. Варварська загарбницька орда воює проти нашої ідентичності, історії, культури, традицій. Цієї весни агресор напав безпосередньо на Григорія Сковороду, підступно розбомбивши Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди в с. Сковородинівка на Харківщині. Навіть через 300 років вільна постать великого письменника і філософа наводить жах на ворогів. Символічно виглядає вціліла скульптура Сковороди посеред руїн музею. Але, звісно, можна зруйнувати будівлю, знести стіни, розбити вікна, спалити дах, та нікому не вдасться вбити дух свободи, який несе і нестиме постать Григорія Сковороди.

Велич видатного філософа полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.

Дорогі друзі! До вашої уваги пропонуємо мультимедійний проєкт: "Григорій Сковорода як символ мудрості України", який підготували здобувачі освіти Шосткинського вищого професійного училища.

А також запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у ЛІТЕРАТУРНОМУ КВЕСТІ «Григорій Сковорода. Вічний і величний».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень