УЧНІ ТА МАЙСТРИ ШОСТКИНСЬКОГО ВПУ В ЧЕРГОВИЙ РАЗ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ
На днях у стінах Державного професійно-технічного навчального закладу «Шосткинське вище професійне училище» відбулось нагородження учасників відразу двох конкурсів професійної майстерності.
Здобувачі освіти груп IV курсу, майбутні кухарі-кондитери та фахові молодші бакалаври зі спеціальності «Харчові технології», демонстрували майстер-класи з приготування різних страв перед спеціальним журі Міжнародного інноваційного центру «PERSPEKTIVA PLUS» Республіки Чехія. Міжнародний творчий конкурс «Місто Майстрів» проводився протягом листопада 2022 року в онлайн-форматі, що вимагало від його учасників не лише ґрунтовної «докадрової» підготовки, а й упевненої поведінки у процесі створення тематичних відеороликів. Доказом високого професіоналізму наших учнів стали дипломи переможців: перші місця отримали такі чотирикурсники:
- Анна КЛЮЙ – за приготування салату-коктейлю з куркою та яєчними млинцями;
- Анастасія ГУЛЕНОК – приготування трикутників з грибами з прісного шарового тіста;
- Анастасія ЯЩЕНКО (десерт «Три шоколади»);
- Микита ЛІЧМАН (приготування 3D квітів у желе);
- Катерина БАБИЧ (скумбрія запечена);
- Владислав ДЄДІК (котлети по-київськи).
Будь-які конкурси набувають особливого драйву, коли разом з учнями за спільну перемогу борються також і педагоги. Шосткинське ВПУ на конкурсі «Місто Майстрів» представляла когорта з трьох найдосвідченіших майстринь виробничого навчання з професій «Кухар», «Кондитер». Усі вони теж стали переможницями конкурсу, а про рівень їхнього професіоналізму можуть свідчити виготовлені страви та кондитерські вироби, які й вибороли перше місце з-поміж інших професіоналів:
- Ольга САВИНСЬКА – виготовлення частин птиці методом «Sous Vide»;
- Ольга ТЕСЛЕНКО – приготування та оздоблення весільного торту;
- Ніна МАРТИНЕНКО – приготування фокаччі з овочами
Наш директор Світлана Валентинівна КОВТУН була відзначена Подякою журі Міжнародного конкурсу «Місто Майстрів» за високий рівень організації команди та співпрацю з організаторами.
Другим «пакетом» нагород, а саме – грамот, була відзначена робота творчого колективу педагогів, які достойно представили рідний заклад освіти на Тринадцятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та Чотирнадцяійа міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» (23 – 25 листопада 2022 року, м. Київ). ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» вибороло Диплом і Золоту медаль в номінації «Сучасний заклад освіти – територія збереження та зміцнення здоров’я» завдяки роботі на тему: «Формування здоров’язбережувальної компетенції – одна з базових умов успішного професійного зростання здобувача освіти закладу професійної (професійно-технічної) освіти (з досвіду роботи)» (авторський колектив у складі: Наталія ШАТСЬКИХ, викладач вищої категорії; Тамара АНУФРІЄВА, методист; Ольга ЗУБОВА, викладач вищої категорії; Оксана МИНТУС, викладач першої категорії; Світлана ОСТАПЧУК, викладач вищої категорії; Наталія ЩАСНА, майстер виробничого навчання 14 тарифного розряду).
Крім того, науково-методична розробка була проілюстрована презентацією про діяльність Навчально-практичного центру з професій «Кухар», «Кондитер», «Офіціант» на тему «Створення модельних навчально-виробничих центрів у закладх ПТО – важливий фактор формування професійних компетенцій здобувачів освіти та їх економічної самостійності» (автори презентації та спікери: Світлана КОВТУН, директор; Наталія БАЛАНЮК, викладач, кандидат юридичних наук).
Усі ці нагороди є переконливим свідченням високого рівня організації роботи Навчально-практичного центру з професій «Кухар», «Кондитер», «Офіціант», який відкрився – так уже сталося! - у перші дні повномасштабного вторгнення країни-агресора в нашу прекрасну Україну , але став осередком і підготовки висококваліфікованих фахівців, і допомоги ЗСУ, і демонстрації творчих здобутків учнів та їх наставників.