A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Формування патріотичної свідомості і відповідальності

Дата: 19.04.2024 13:11
Кількість переглядів: 144

Враховуючи обставини, пов’язані з російською агресією, все більшої актуальності набирає виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції. Події останнього часу дають підстави стверджувати, що переважна більшість громадян України, значною частиною яких є учнівська молодь, виявляють високу патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію. Це є свідченням системної виховної роботи педагогічних працівників. Тому одним з найважливіших завдань  було і залишається сприяння набуттю дітьми та молоддю патріотичного досвіду, виховання ціннісного ставлення молодої людини до свого соціального «Я», утвердження у свідомості і почуттях особистості переконань про велич і силу Захисників рідної Батьківщини, відчуття особистої причетності до боротьби за Свободу рідної землі.

В межах Тижня психології та обласної акції «Підтримуємо героїв» учнівська молодь та педагоги Шосткинського ВПУ долучились до малювання коміксів «Українські Чорнобаївки».

Факти: Вперше Чорнобаївка, про яку навряд чи до цього чули більшість з українців, вторглася в інтернет-простір 27 лютого 2022 року, коли українські військові розгромили тут вертольоти та десант окупантів, які намагалися висадитися на місцевому аеродромі. Тоді українці просто пораділи здобуткам наших захисників на черговому напрямку.

Втім, за вісім днів історія повторилася – 7 березня ЗСУ знищили тут близько 30 гвинтокрилів окупанта, а згодом розгромили техніку втретє. Тоді суспільство вже почало потроху помічати якусь "дивну тенденцію".

16 березня стало відомо про четвертий випадок знищення бойових вертольотів окупанта в Чорнобаївці, й тоді вже український Інтернет-простір не зміг себе стримувати далі – мережа вибухнула мемами.

Далі ще були п’ятий, шостий і т.д. випадки, коли українські військові з усією притаманною нашому народу гостинністю влаштовували "найгарячіший" прийом гостям з росії. І таких випадків було цілих дванадцять коли всі "російські туристи" завершили свою подорож в Чорнобаївці!

…Об’єднавшись у творчі групи, учні та педагоги Шосткинського ВПУ створювали комікси, надихаючись фактами подій, які відбувалися у Чорнобаївці під мотивуючий музичний супровід військового хіта «Чорнобаївка».

Захід проходив в дружній і творчій атмосфері, з відчуттям особистої причетності до виконання завдань, які стоять перед суспільством.

Практичний психолог А.Б.Приходько
Соціальний педагог Т.М.Лавриненко

#тижденьпсихології

#ПІДТРИМУЄМО#ГЕРОЇВ#



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень