A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Кваліфікаційний центр Шосткинського ВПУ – це відкриті двері у майбутнє

Дата: 24.01.2024 13:15
Кількість переглядів: 11

Нагадаємо, що кваліфікаційний центр Шосткинського вищого професійного училища - це центр, який здійснює присвоєнння/підтвердження професійних кваліфікацій «Кухар» та «Кондитер».

Професійний стандарт - основний інструмент для підготовки кваліфікованих робітників і головна умова для набуття статусу кваліфікаційного центру.

Робота центру з визнання професійних кваліфікацій відкриває нові можливості для продуктивної молоді та всіх інших людей, які за допомогою самоосвіти, практичного досвіду здобули всі необхідні знання, уміння і компетентності, що визначені в професійному стандарті.

Визнання професійних кваліфікацій - новий вектор розвитку професійної освіти.

Так, днями в Шосткинському вищому професійному училищі, впродовж 2-х днів під час теоретичного та практичного іспитів комісія з оцінювання встановлювала рівень наявної професійної (повної або часткової) кваліфікації претендентів. Здобувачі освітніх послуг, Олександра Шавша, Марія Гайворонська та Людмила Вилкова, успішно пройшли теоретичне і практичне оцінювання та продемонстрували свої знання і компетентності, які відповідають вимогам професійного стандарту.

Слухачам за результатами практичного і теоретичного оцінювання знань і умінь, здобутих в системі неформальної освіти, присвоєно повну професійну кваліфікацію «Кухар 3 розряду» та вручено сертифікати про визнання професійної кваліфікації, які є підставою для офіційного працевлаштування та надають  право займати  відповідну посаду  згідно з чинним законодавстом.

Відомості про присвоєні професійні кваліфікації внесені до державного Реєстру кваліфікацій Національним агентством кваліфікацій (https://data.nqa.gov.ua/certificate/) з метою його державного обліку та можливості перевірки достовірності.

Це свідчить про те, що кваліфікаційний центр Шосткинського вищого професійного училища, є не просто сучасним, а доволі зручним інструментом присвоєння/підтвердження/визнання професійних кваліфікацій на базі інформального і неформального навчання.

Можемо відкрито говорити про те, що діюча система дозволяє забезпечити швидке наповнення ринку праці кваліфікованими працівниками. Система працює повноцінно і ефективно, тому треба працювати в цьому ж руслі для розвитку національноі системи кваліфікацій та забезпечення ринку праці висококваліфікованими працівниками.

Якщо є досвід, навички та вміння, проте немає офіційного документу – запрошуємо до Кваліфікаційного центру Шосткинського вищого професійного училища для присвоєння/підтвердження професійних кваліфікацій: кухар та кондитер.

Детальну інформацію щодо роботи центру та процедури оцінювання результатів навчання (зокрема, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти), присвоєння та/або підтвердження професійних кваліфікацій можна отримати на офіційному сайті https://shvpu.osv.org.ua/ у рубриці «Навчання для дорослих» - «Кваліфікаційний центр».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень