A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Кваліфікаційний центр Шосткинського ВПУ успішно продовжує свою діяльність

Дата: 22.12.2023 14:02
Кількість переглядів: 16

На українському ринку праці вже давно нерідкісні випадки, коли працівники володіють необхідними навичками та знаннями, але документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту не мають. Це недивно, адже ще задовго до запровадження дистанційного навчання через пандемію COVID-19 та тривалих відключень світла у зв’язку з війною, українці навчалися та розвивали свої уміння та навички самостійно, у колі сім’ї чи друзів, відвідуючи професійні курси та тренінги, чи прямо на виробництві. Однак відсутність документа про освіту все ще може стати перепоною до офіційного працевлаштування та кар’єрного зростання. І тут на допомогу приходять кваліфікаційні центри, які проводять оцінку теоретичних та практичних навичок, і присвоюють/підтверджують кваліфікацію.

Кваліфікаційний центр Шосткинського вищого професійного училища не є виключенням і відгукується на запит суспільства та роботодавців і орієнтується на осіб, які вже фактично оволоділи навичками професії, але не мають часового ресурсу на здобуття диплому у закладах професійної (професійно-технічної) чи вищої освіти. При цьому неважливо де та як вони здобували ці навички. У кваліфікаційному центрі також можна підтвердити професійну кваліфікацію, здобуту за кордоном.

Сертифікат про присвоєння/підтвердження кваліфікації, виданий КЦ, визнається державою і також може використовуватися для працевлаштування і є чинною альтернативною диплому.

У грудні 2023 року кваліфікаційним центром Шосткинського вищого професійного училища проведено процедуру оцінювання й визнання результатів навчання та видано сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації за професією «Кухар».

Як зазначалося вище, КЦ проводив оцінювання теоретичних та практичних навичок. Оцінювання відбувається згідно затверджених професійних стандартів. Ці стандарти слугують основою для формування професійних кваліфікацій, а також містять компетентності та вимоги до кваліфікації працівників. При цьому, проходити процедуру підтвердження кваліфікації можна навіть онлайн, так як безпекова ситуація учасників освітнього процесу стоїть на першому місці.

Нашим пріоритетом є забезпечення безперервності освіти та створення безпечного освітнього середовища. Наша мета — забезпечити доступ до різних форм навчання, щоб кожен, незалежно від місця перебування мав доступ до освіти. 

Таким чином кваліфікаційним центром Шосткинського вищого професійного училища було проведено процедуру оцінювання й визнання результатів навчання та видано сертифікати про присвоєння професійної кваліфікації за професією «Кухар». Здобувач освітніх послуг, Ганна Федикович, успішно пройшла теоретичне і практичне оцінювання та продемонстрували свої знання і компетентності, які відповідають вимогам професійного стандарту.

В умовах повномасштабної війни та масового внутрішнього та зовнішнього переміщення осіб з українськими документами про освіту, робота з підвищення обізнаності щодо системи освіти України набуває безпрецедентного значення. Ми дякуємо нашим колегам за підтримку на шляху до того, щоб зробити українські кваліфікації більш видимими для багатьох зацікавлених сторін як у сфері освіти, так і в сфері працевлаштування.

Світло переможе темряву, і разом ми завжди будемо сильні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень