A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

В ногу з часом!

Дата: 26.04.2024 14:18
Кількість переглядів: 111

Шосткинське ВПУ – активний учасник конференції

ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ» - активний учасник заходів різного формату,  це говорить про те, що заклад не стоїть на місці, а розвивається на вимоги часу. Підтвердженням цього стала чергова участь у IX ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ  НАУКОВО-МЕТОДИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ОСВІТА, НАУКА ТА ВИРОБНИЦТВО: РОЗВИТОК ТА ПЕРСПЕКТИВИ», яка відбулася на базі Шосткинського Інституту Сумського Державного Університету.

Географія учасників була  достатньо широкою: Харків, Львів, Вінниця, Чернівці. Досвідом роботи поділився і наш навчальний заклад.

Викладачем ДПТНЗ Шосткинське ВПУ Баланюк Н.Ю. у власній доповіді було закцентовано увагу на ПЕРСПЕКТИВНИХ МЕТОДИКАХ ВИКЛАДАННЯ В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ, викладання в яких відбувається поряд із еволюційними змінами науково-технічного прогресу, всеохоплюючої діджиталізації, з одночасним врахуванням тенденцій до оновлення технологічної платформи, підходів до викладання навчального матеріалу та потреб здобувачів освіти.

Сучасний розвиток техніки та виробництва неможливий без висококваліфікованих робітничих кадрів, яких готує професійно-технічна освіта. Оновлення змісту підготовки в навчальних закладах становить основу стратегічних завдань, визначених Державною національною програмою «Освіта» («Україна XXI століття»). Це зумовлює необхідність реалізації Концепції професійної освіти, Законів України «Про освіту», «Про професійну-технічну освіту», Національної доктрини розвитку освіти в Україні тощо. Сучасний етап розвитку професійно-технічних навчальних закладів пов’язаний з необхідністю розв’язання проблеми підвищення інтелектуального рівня пізнавального і творчого потенціалу учнів. Пошук засобів для розвитку пізнавальних і творчих здібностей, підвищення ефективності навчання є проблемою загальною для багатьох країн.

Усвідомлення педагогом особливостей педагогічних технологій забезпечує ефективне використання в навчально-виховному процесі сучасних технологій навчання і виховання.

Інноваційні освітні технології перетворюють викладача, майстра виробничого навчання в організатора, консультанта та помічника, який створює необхідні умови для активної пізнавальної активності учнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень