A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Інформаційна галерея: Еріх Фромм

Дата: 18.04.2024 14:21
Кількість переглядів: 138

Еріх Фромм - видатний німецький психолог, філософ, соціолог, творець «гуманістичного психоаналізу» (методика, покликана гармонізувати взаємини між людиною, природою і суспільством). Представник Франкфуртської школи, автор близько 40-ка робіт. Серед найбільш відомих книг Фромма - «Мистецтво любові», «Втеча від свободи», «Мати чи бути?». Майже все життя науковця було присвячене вивченню підсвідомості, і головною темою в його творчості була тема протиріччя людського існування. 

У книзі «Мистецтво любові» Фромм змушує читачів замислитися, які якості необхідно розвивати, щоб мати здатність любити. Чи може кожна людина любити, чи це складне мистецтво підвладне лише зрілим особистостям? У філософській роботі «Втеча від свободи» автор намагається розібратися, чому люди піддаються спокусі віддати свою свободу на користь політичної диктатури? Книга «Людина для себе» - це потужний аналіз призначення людини в сучасному світі. Піднімаються важливі питання людського буття: що таке людина, як їй жити і куди направити свою енергію? 

У своїх працях Еріх Фромм звертає увагу на те, що головна задача в побудові душевно здорового суспільства - це виховання в людях продуктивного характеру: "Дати проявитися своїм здібностям, таланту, всьому багатству людських обдарувань, якими наділена кожна людина. Це означає оновлюватися, рости, виливатися, любити, вирватися зі стін свого ізольованого «я», відчувати глибокий інтерес, пристрасно прагнути чогось, віддавати". Бо за свій щоденний вибір у житті людина відповідальна сама.

Еріх Фромм вважав, що характер людини може змінитися за таких умов: 

1. Ми страждаємо і усвідомлюємо це; 

2. Ми розуміємо, які причини нашого страждання; 

3. Ми розуміємо, що існує шлях, що веде до звільнення від цих страждань; 

4. Ми усвідомлюємо, що для звільнення від наших страждань ми повинні дотримуватися певних норм і змінити існуючий спосіб життя. 

Публікацію підготовлено бібліотекою у рамках проведення тижня психології у ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" (з 16.04.2024 по 23.04.2024). Мета тижня: створення позитивного мікроклімату, забезпечення психологічного здоров'я всіх учасників освітнього процесу: дітей, педагогів і батьків.

#тижденьпсихології


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень