A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Визнання професійних кваліфікацій - новий вектор розвитку професійної освіти

Дата: 23.02.2024 14:54
Кількість переглядів: 13

Днями в Шосткинському вищому професійному училищі, вчергове відбулось вручення сертифікатів про присвоєння професійної кваліфікації з професії «Кухар», які є підставою для офіційного працевлаштування та надають право займати  відповідну посаду  згідно з чинним законодавстом.

Нагадаємо, що на базі Шосткинського вищого професійного училища всі бажаючі претенденти, які  здобули необхідні вміння, знання і компетентності за допомогою самоосвіти, мають змогу підтвердити наступні професійні кваліфікації: Кухар 3-6 розряду та Кондитер 3-5 розряду.

На заклад освіти покладено велику відповідальність за присвоєння професійних кваліфікацій та підвищення престижності системи професійної освіти, в той же час, для претендентів щодо оцінювання знань відкриваються нові можливості для професійного розвитку.

Робота центру з визнання професійних кваліфікацій відкриває нові можливості для продуктивної молоді та всіх інших людей, які за допомогою самоосвіти, практичного досвіду здобули всі необхідні знання, уміння і компетентності, що визначені в професійному стандарті.

Так, впродовж тижня в Шосткинському вищому професійному училищі, відбувалось оцінювання знань, умінь, навичок і компетентностей, де  комісія з оцінювання встановлювала рівень наявної професійної (повної або часткової) кваліфікації претендентів на отримання кваліфікації Кухар 3 та 5 розряду. 

Здобувачі освітніх послуг, Людмила Михайленко та Микола Сиваєв, успішно пройшли теоретичне і практичне оцінювання та продемонстрували свої знання і компетентності, які відповідають вимогам професійного стандарту Кухар 3 розряду та Кухар 5 розряду .

Слухачам за результатами практичного і теоретичного оцінювання знань і умінь, здобутих в системі неформальної освіти, присвоєно повну професійну кваліфікацію «Кухар 3 розряду» та «Кухар 5 розряду»,

Відомості про присвоєні професійні кваліфікації внесені до державного Реєстру кваліфікацій Національним агентством кваліфікацій (https://data.nqa.gov.ua/certificate/) з метою його державного обліку та можливості перевірки достовірності.

Це свідчить про те, що кваліфікаційний центр Шосткинського вищого професійного училища, є не просто сучасним, а доволі зручним інструментом присвоєння/підтвердження/визнання професійних кваліфікацій на базі інформального і неформального навчання.

Можемо відкрито говорити про те, що діюча система дозволяє забезпечити швидке наповнення ринку праці кваліфікованими працівниками. Система працює повноцінно і ефективно, тому треба працювати в цьому ж руслі для розвитку національноі системи кваліфікацій та забезпечення ринку праці висококваліфікованими працівниками.

Якщо є досвід, навички та вміння, проте немає офіційного документу – запрошуємо до Кваліфікаційного центру Шосткинського вищого професійного училища для присвоєння/підтвердження професійних кваліфікацій: кухар та кондитер.

Детальну інформацію щодо роботи центру та процедури оцінювання результатів навчання (зокрема, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти), присвоєння та/або підтвердження професійних кваліфікацій можна отримати на офіційному сайті https://shvpu.osv.org.ua/ у рубриці «Навчання для дорослих» - «Кваліфікаційний центр».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень