УКРАЇНСЬКА ОСІНЬ БЕЗ ГАРБУЗА – ВСЕ ОДНО, ЩО НОВИЙ РІК БЕЗ МАНДАРИНОК
Тому майбутні кухарі та бармени Шосткинського ВПУ взялися відсвяткувати День Гарбуза! І не просто так собі відзначити, а - як професіонали. Перед учнями, педагогами і гостями закладу було презентовано цілий ряд вишуканих страв з гарбуза – від гарячого салату до пани-коти. Усе, що приготували учні груп І-ІІ курсів виглядало як страви високої кухні: гарбузова випічка, торт з гарбуза і у вигляді гарбуза, салати, гарбузовий мікс, цукерки, цукати...
Окремим «номером» був карвінг на гарбузах (і не тільки). Учні Шосткинського ВПУ сповна показали свій професіоналізм і творчий підхід до приготування. За лаштунками виставки дуже цікаво було спостерігати, як вони обережно, по міліграмах додають кокосову стружку, тонкими цівочками – шоколад і мед або ніжно викладають біля готової страви листя мʼяти. Кожна навчальна група захищала свої кулінарні проєкти – і всі переконалися, що наші кухарята знають, що вони готують, для чого готують і як бачать концепції приготованого. Виставка страв з гарбуза стала ніби проблиском сонечка посеред дощового осіннього дня, а найголовніше – яскравим доказом високого професіоналізму учнів Шосткинського вищого професійного училища!