A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

В Шосткинському ВПУ стартував тиждень психології

Дата: 16.04.2024 16:08
Кількість переглядів: 246

«Педагогіка – це майстерня,
а психологія –  інструмент, яким там працюють».
 (А.Макаренко)

Проведення тижня психології – цікавий творчий процес пізнання, марафон спілкування, іноді незабутні враження та відкриття нового в собі. (…Подивіться один на одного. Що ви побачили? Зовнішність, одяг, вираз обличчя. А чи побачили ви думки, уяву, пам'ять. Ні. Але це і є найголовніше в кожному із нас. Це – Королівство внутрішнього світу.)

Одним із головних завдань, які стоять перед навчальним закладом, є розвиток творчих здібностей, формування навичок самосвідомості та самореалізації особистості. Уже стало доброю традицією проведення предметних тижнів, мета яких – поглиблення знання учнів, зацікавлення у вивченні навчальних предметів, сприяння розвитку здібностей, схильностей, інтересів кожної дитини. Тиждень психології також зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес.

Предметний тиждень із психології організовується з метою розширення і поглиблення знань учнів, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу, створення позитивного емоційного настрою. Проведення тижня психології  дає змогу всім учасникам стати єдиним цілим та більш близькими в спілкуванні, навчає новим відчуттям, навичкам, можливостям.

Для нормального функціонування організму потрібна внутрішня рівновага всіх органів, їх оптимальної гармонійної взаємодії. В наш надскладний час ця рівновага порушується майже щоденно. І щоб утримати, зберегти рівновагу внутрішнього середовища, потрібно «здатність до саморегуляції» (І.Павлов). Саме такою здатністю допомагає людині оволодіти наука психологія.

Тиждень психології у Шосткинському ВПУ розпочався з мотиваційного ролика «Цінуй своє життя, воно прекрасне!» та психологічної гри «Настрій мого дня», що мало на меті створення бажаного, позитивного емоційного стану, демонструвало здатність людини підтримувати сталість свого внутрішнього середовища, незважаючи на зміни, що відбуваються в довкіллі.

Практичний психолог А.Б.Приходько
Соціальний педагог Т.М.Лавриненко

План проведення тижня психології

#тижденьпсихології



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень