A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Увага! Це небезпечно!

Дата: від до Скинути

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах!

Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. Причиною 90% пожеж в природних екосистемах є діяльність людини. З настанням теплої погоди люди почали частіше відвідувати власні дачні масиви, почастішали походи до лісу. Але через нехтування правилами пожежної безпеки, через необережність людей саме на відкритих територіях власних домоволодінь, у лісових масивах та степових зонах нерідко виникають пожежі.

13:10 03.04.2023

БЕЗПЕКА НА ТРАНСПОРТІ ТА ДОРОГАХ

У період війни безпека громадян, у тому числі на транспорті та дорогах, не втрачає актуальності та набула нових викликів. Зокрема, пошкодження доріг, встановлення блок-постів та відсутність вуличного освітлення через обстріли стали факторами, які змусили переглянути підходи до організації дорожнього pyxy на місцях. За даними Нацполіції кість дорожньо-транспортних пригод, у тому числі резонансних, за період воєнного стану відносно зменшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року, проте на фоні воєнних подій патрульними спостерігається часте ігнорування правил дорожнього pyxy як з боку водіїв, так i інших учасників дорожнього pyxy.

18:24 30.03.2023

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИДАЛИТИ ІНФОРМАЦІЮ З ТЕЛЕФОНУ З МЕТОЮ ЗАПОБІГАННЯ ЇЇ ПОДАЛЬШОГО НЕСАНКЦІОНОВАНОГО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ

Під час фільтраційних та контрдиверсійних заходів окупанти завжди приділяють особливу увагу телефонам. Адже саме цей гаджет є ключовим елементом передачі важливих даних ЗСУ та організації роботи підпілля. 

18:34 16.03.2023

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ВИБУХУ ГРАНАТИ

Якщо біля вас впала граната, ви маєте всі шанси залишити неушкодженими. Для цього треба вміти швидко оцінювати обстановку, миттєво реагувати на загрозу та знати декілька правил.

17:18 27.02.2023

ВСЕ ПРО МІННУ БЕЗПЕКУ

Через активні бойові дії у різних частинах країни зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів для нашого життя. Шкода, якої можуть завдати ці предмети, непоправна та навіть смертельна. Пропонуємо корисні матеріали для дорослих та дітей, що допоможуть пояснити дитині у легкій та розважальній формі про правильну поведінку, а вам пригадати вкрай важливі правила мінної безпеки. Навчаємось всією родиною Шосткинського ВПУ: батьки, учні та педагоги!

12:09 25.02.2023

ЯК НАДАТИ ПЕРШУ ДОМЕДИЧНУ ДОПОМОГУ

Згідно статистичних показників ВООЗ та МОЗ України в нашій державі смертність від НС становить 130 - 135 осіб на 100 тис. населення, що перевищує відповідні показники в країнах Європи в 3-5  разів. При цьому близько 24 % постраждалих помирають у лікарнях, а 76 % на догоспітальному етапі, в той час у розвинутих державах світу тільки 28 % постраждалих помирає  на догоспітальному етапі.

11:31 16.02.2023

ЩО РОБИТИ У ВИПАДКУ ПОВЕНІ?

Клімат і рельєф області сприяє виникненню таких катастрофічних явищ як повінь і паводок. Найперше їх потрібно розрізняти. Повінь – фаза водного режиму, яка щорічно повторюється і характеризується підвищенням водності річки та підйомом рівнів води за рахунок талих вод. Паводки – відносно короткочасні і швидкі підйоми рівнів та збільшення витрат води в річці під впливом випадіння в басейні дощів. Повінь легше спрогнозувати і підготуватися до її проходження, тоді як паводки проходять раптово. При отриманні попередження про загрозу затоплення внаслідок виходу із русел великих та малих річок або внаслідок руйнування гребель водосховищ і виникнення катастрофічного затоплення слід дотримуватися встановленого порядку.

11:12 15.02.2023

ЯК ДІЯТИ ПІД ЧАС ЗЕМЛЕТРУСУ

Хвиля потужних землетрусів "прокотилась" по всьому світу 6 лютого та забрала кілька тисяч життів. У Головному центрі спеціального контролю розповіли, що Україна теж належить до того ж поясу сейсмологічної активності, що й  Туреччина та Сирія, де трапилося стихійне лихо. 

09:02 09.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень