A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Тиждень психології: Підводимо підсумки

Дата: 25.04.2024 23:52
Кількість переглядів: 113

Підійшов до свого завершення Тиждень психології. Він організовувався з метою розширення і поглиблення знань учнів, розвитку в них інтересу до цієї науки, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості та особистості інших людей, прагнення до самопізнання, розкриття творчого потенціалу, створення позитивного емоційного настрою. Проведення Тижня психології дало змогу всім учасникам стати єдиним цілим та більш близькими в спілкуванні, навчив новим відчуттям, навичкам, можливостям.

Мотиваційний ролик «Цінуй своє життя, воно прекрасне!» та психологічна гра «Настрій мого дня» мали на меті створення бажаного, позитивного емоційного стану; демонстрували здатність людини підтримувати сталість свого внутрішнього середовища, незважаючи на зміни, що відбуваються в довкіллі.

Актуальною темою сьогодення є і залишається сприяння набуттю дітьми та молоддю патріотичного досвіду, виховання ціннісного ставлення молодої людини до свого соціального «Я», утвердження у свідомості і почуттях особистості переконань про велич і силу Захисників рідної Батьківщини, відчуття особистої причетності до боротьби за Свободу рідної землі. Цьому завданню були присвячені активності в межах обласної акції «Підтримуємо героїв» з використанням арт-терапії.

Інформаційна галерея з висловами відомих психологів класиків, підготовлена бібліотекою навчального закладу допомагають молодим людям, та й дорослим також, краще орієнтуватися в питаннях дорослішання, тривоги, стосунків і пошуку мети тощо.

З метою створення позитивного мікроклімату, забезпечення психологічного, ментального здоров'я всіх учасників освітнього процесу: учнівської молоді, педагогів, батьків в рамках тижня психології для підтримки ментального здоров'я, фізичного розвитку рухової діяльності учнів, керівниками фізичного виховання, Рябуха Л.В., Петруня Я.І. було проведено “Активні перерви”. Фізичне, матеріальне і емоційне забезпечення є одним з ключових аспектів виховання дітей. Вже скалася традиція в нашому навчальному закладі проводити рухові активності на перервах  для поліпшення фізичного стану учнів та емоційну стійкість до перевантажень. 

Для поповнення внутрішніх ресурсів та пошуку життєвого балансу було всім суб’єктам навчально-виховного процесу було запропоновано конкретні психологічні вправи для стабілізації внутрішнього стану та рефлексійні дії. Для релаксаційних хвилин було запропоновано медитаційні композиції. Завжди будуть актуальними Поради щодо встановлення довіри між дорослими і підлітками у кризовому стані, які розташовані на психологічній сторінці сайту училища.

Під час інтерактивного заняття  «Намріємо план на майбутнє»  молоді люди з’ясували, як ВАЖЛИВО вміти  Мріяти, Діяти, Планувати і будуть користуватися таким позитивним компасом:

Мрія, записана з датою, - становиться метою.
Мета, визначена "по крокам", - стає планом.
План, підкріплений дією, робить наші мрії реальністю.

Всі учасники Тижня психології ознайомилися з правилом співвідношення позитивних і негативних думок (3:1) для досягнення внутрішнього балансу, формування життєстійкості – потужної навички для успішного життя. Сподіваємось, що набуті відчуття, навички, можливості допоможуть кожному з нас змінювати своє  життя на краще, коли ми того потребуємо.

Практичний психолог. А.Б. Приходько
Соціальний педагог Т.М. Лавриненко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень