A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Новини

Дата: від до Скинути

Навчально-практичний центр - майданчик розвитку та удосконалення професійної компетентності здобувачів освіти і педагогів

20 лютого 2024 на базі Сумського національного аграрного університету відбувся регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування: рівні відповідальності». Основною метою форуму було напрацювання подальших шляхів реформування харчування в закладах освіти, обмін досвідом у запровадженні нових підходів до організації процесу харчування у закладах освіти. ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» - активний учасник реалізації Стратегії реформування шкільного харчування на період до 2027 року.

17:55 21.02.2024

Надважливе значення благодійності. Звітуємо.

Мета проведення благодійних акцій - звернути увагу громадськості на важливість доброчинності, дати можливість молоді долучитися до безкорисливої допомоги. Напередодні свята усіх закоханих лідери учнівського самоврядування та гуртківці «Я волонтер» ініціювали проведення благодійної акції "Хай у світі панує любов". Здобувачі освіти разом з майстринями виробничого навчання виготовили вишукані тістечка, підготували та оформили до обслуговування відвідувачів залу.

17:25 20.02.2024

Вчимо англійську цікаво та сучасно

Знання англійської мови в наш час – це квиток у світ нескінченних можливостей. Вільно володіючи англійською, ви можете подорожувати, навчатися та спілкуватися з людьми з усього світу. Сьогодні англійська – це не просто мова, це ключ до успіху. 19 лютого 2024 року у Шосткинському вищому професійному училищі в межах тижня суспільно-гуманітарних дисциплін відбулися заходи, присвячені англійській мові.

08:37 20.02.2024

Благодійність змінює національну свідомість

Добрий знаходить на землі рай для себе, злий уже тут смакує своє пекло. (Г. Гейне) У межах глобального руху #ЩедрийВівторок, з метою підвищення благодійності серед молодого покоління, ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» долучилося до Марафону добрих справ, який проходив з 28 листопада по 25 грудня 2023 року.

16:27 19.02.2024

Воркшоп у Сумах: як VR-симулятори готують зварників нового покоління

Світ стрімко змінюється: віртуальні та змішані реальності стають все більш доступними. Ми маємо бути готовими до цих змін та використовувати їх на свою користь. Це інструменти, які можуть допомогти нам як у навчанні так і на роботі. 16.02.24р. на базі центру із підготовки кваліфікованих робітників за професіями “Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах. Зварник” ДНЗ “Сумське ВПУБА” відбувся воркшоп “Використання VR-рішень при підготовці зварників”, у якому взяв участь майстер виробничого навчання ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ” Остапчук Олександр Миколайович.

21:03 17.02.2024

Правове виховання: Особиста відповідальність кожного

Учнівська молодь – це частина суспільства,  яка знаходиться у стадії соціалізації, тобто в процесі засвоєння певної системи знань, умінь, навичок, які дозволяють людям функціонувати в громадянському суспільстві. Поняття «соціалізація» розглядається як процес соціальної адаптації, пристосування особистості до середовища шляхом засвоєння заданих суспільством норм і правил. У процесі соціалізації дітей і підлітків в основному формуються мотиви їх поведінки. При цьому профілактика правопорушень – це комплекс заходів попередження негативних явищ і станів особистості, превенція протиправних діянь, вчинених неповнолітніми.

14:56 16.02.2024

Успішний старт до професійного розвитку

У стінах ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" відбулась чергова державна кваліфікаційна атестація: 16 лютого підтверджували свою професійну компетентність без пʼяти хвилин випускники групи 07-22 (професія «Секретар керівника (організації, підприємства, установи), обліковець з реєстрації бухгалтерських даних»). Під час державного іспиту відбувся не лише заключний акт освітнього процесу, але й важливий етап у кар'єрному зростанні молодих фахівців. Цей випуск є результатом наполегливої праці як самого Шосткинського ВПУ, так і здобувачів освіти, які успішно пройшли кваліфікаційні випробування та державну атестацію. Майже два роки вели групу до успішного фіналу майстри виробничого навчання Наталія ГАПОНЕНКО, Ірина РЕДЬКО та викладач спеціальних дисциплін Оксана ОСИПЕНКО.

14:03 16.02.2024

Підсумки І етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад

З метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді у ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ” завершився І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади зі спеціальних дисциплін і дисциплін загальноосвітньої підготовки. За результатами І етапу переможцями є: ПІБ

13:34 16.02.2024

Газета VPUlibrary №2 (лютий) 2024

З кожним днем стає більше сонця та світла, тане сніг, відчувається скорий прихід весни. І якщо весна приходить сама по собі, то Перемога буде у тому випадку, якщо ми будемо об’єднаними та спільно наближати її щодня. Крім того, дуже важливо розуміти, що війну треба вигравати не лише на полі бою, а й в інформаційному полі. У лютневому номері газети повідомляється про новий онлайн-курс з інформаційної грамотності для освітян. Інтелектуальному та професійному розвитку людини, формуванню навички критичного мислення допомагає читання. Газета знайомить з двома сучасними виданнями жанру «нонфікшн». Чи варто підгодовувати птахів взимку? Які небезпеки чатують їх на годівницях? Хто був улюбленим поетом давніх греків? Яка книжка була найпопулярнішою за доби Античності? Читайте газету та дізнавайтесь.

08:49 16.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень