A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Новини

Дата: від до Скинути

Формування патріотичної свідомості і відповідальності

Враховуючи обставини, пов’язані з російською агресією, все більшої актуальності набирає виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції. Події останнього часу дають підстави стверджувати, що переважна більшість громадян України, значною частиною яких є учнівська молодь, виявляють високу патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію. Це є свідченням системної виховної роботи педагогічних працівників. Тому одним з найважливіших завдань  було і залишається сприяння набуттю дітьми та молоддю патріотичного досвіду, виховання ціннісного ставлення молодої людини до свого соціального «Я», утвердження у свідомості і почуттях особистості переконань про велич і силу Захисників рідної Батьківщини, відчуття особистої причетності до боротьби за Свободу рідної землі.

13:11 19.04.2024

АНОНС: Тиждень професій "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів", «Верстатник деревообробних верстатів»

Шановні учасники освітнього процесу та учні шкіл! З 22 по 26 квітня в навчальному закладі відбудеться Професійний тиждень одразу двох професій “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів” та “Верстатник деревообробних верстатів”.

12:03 19.04.2024

Інформаційна галерея: Карл Юнг

Карл Юнг - великий швейцарський психолог,  психоаналітик, психіатр, філософ культури, родоначальник аналітичної психології, чиї роботи вплинули і на суміжні наукові галузі - антропологію, археологію, літературу, філософію та релігієзнавство. Карл Юнг є не лише відомим та професійним психотерапевтом, але й глибоким філософом-мислителем. Усі свої вчення про людину він базував на результатах самопізнання та самоусвідомлення. На його думку, кожному з нас потрібно знайти зв’язок зі своїм внутрішнім “я”, щоб мати змогу повноцінно зрозуміти себе.

09:34 19.04.2024

Інформаційна галерея: Еріх Фромм

Еріх Фромм - видатний німецький психолог, філософ, соціолог, творець «гуманістичного психоаналізу» (методика, покликана гармонізувати взаємини між людиною, природою і суспільством). Представник Франкфуртської школи, автор близько 40-ка робіт. Серед найбільш відомих книг Фромма - «Мистецтво любові», «Втеча від свободи», «Мати чи бути?». Майже все життя науковця було присвячене вивченню підсвідомості, і головною темою в його творчості була тема протиріччя людського існування. 

14:21 18.04.2024

Психологічна самодопомога при стресових станах: Скарбничка порад

Складні ситуації і переживання, стресові стани та негативні емоції доволі часто супроводжують людину у житті, тому нагальним питанням для кожного є поступове оволодіння «наукою самовладання». Таке навчання позитивно впливає на процес трансформації особистості, підвищує адаптаційний потенціал і робить людину здатною підтримати не тільки свою життєстійкість, а й допомогти своєму оточенню у разі такої необхідності. Ознайомившись із запропонованими способами, ви відчуєте себе більш впевненими на фоні можливих життєвих негараздів і зможете протиставити їм конкретну психологічну самодопомогу.

12:10 17.04.2024

Інформаційна галерея: Зигмунд Фрейд

Великий психіатр Зигмунд Фрейд багато в чому визначив наші уявлення про нас самих, наше мислення, психологію і устремління. Багато його думок анітрохи не застаріли за минулі 100 років. Досліджуючи найважливіші аспекти людської психіки, Фрейд розкрив символічні значення, приховані в поведінці, і підняв саморозуміння на нову висоту.

10:16 17.04.2024

В Шосткинському ВПУ стартував тиждень психології

«Педагогіка – це майстерня, а психологія –  інструмент, яким там працюють».  (А.Макаренко) Проведення тижня психології – цікавий творчий процес пізнання, марафон спілкування, іноді незабутні враження та відкриття нового в собі. (…Подивіться один на одного. Що ви побачили? Зовнішність, одяг, вираз обличчя. А чи побачили ви думки, уяву, пам'ять. Ні. Але це і є найголовніше в кожному із нас. Це – Королівство внутрішнього світу.)

16:08 16.04.2024

Всім серцем любіть Україну свою

Є багато країн на землі В них – озера, річки і долини… Є країни великі й малі, Та найкраща завжди – Батьківщина. Батьківщина – це найдорожче і найсвітліше місце на Землі й у нашому серці, все те, що ми любимо і шануємо. Кожна людина живе у своєму селі чи місті, із цих маленьких куточків складається велика Батьківщина - наша Україна.

09:05 15.04.2024

Україна – космічна держава!

12 квітня все людство святкує Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань. Вабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту з давніх - здавен були об’єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери і ще далі, в космос, пізнати, що там відбувається – ось до чого тисячоліттями прагнула людина.

08:38 12.04.2024

Чисте довкілля починається з тебе

Вже стало доброю традицією у нашому училищі щороку навесні проводити екологічні акції з метою збереження природного середовища та покращення екологічної ситуації в місті. Ця весна – не виняток:  здобувачі освіти та працівники Шосткинського вищого професійного училища приєдналися до обласного Челенджу "Молодь Сумщини за чисте довкілля". Учасники заходу прибрали територію біля колишнього професійного ліцею № 10.

13:47 11.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень