A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "ШОСТКИНСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ"

Новини

Дата: від до Скинути

ПІДТРИМУЄМО НАШИХ ЗАХИСНИКІВ!

Війна, на жаль, ще триває, тому кожен з нас має щоденно дбати про те, як допомогти країні здолати підступного ворога. Волонтерський загін Шосткинського ВПУ «Небайдужі серця» звернувся до учнів і батьків з ініціативою підтримати адресною допомогою учнів-випускників Шосткинського ВПУ, які зараз зі зброєю в руках захищають нашу країну.

09:48 22.02.2023

МОВА – ДНК НАЦІЇ

21 лютого традиційно світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

10:08 21.02.2023

ГОДИНА ПАМ'ЯТІ: "НЕБЕСНА СОТНЯ - ПЕРШІ ГЕРОЇ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ"

У лютому 2014 року під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан згенерував новий символ відданості, мужності, патріотизму – Небесну Сотню. Це збірний образ людей із різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусі.

09:22 20.02.2023

Якби  люди  ПРАГНУЛИ  МИЛОСЕРДЯ, НЕ було би на Землі ЗЛА

Сьогодні саме життя б’є на сполох, закликаючи людей до милосердя й доброти. Бо тільки ВІЧНІ ЦІННОСТІ вибудовують і підтримують ГАРМОНІЮ ЖИТТЯ.  «Все упованіє моє на тебе, мій пресвітній раю, на Милосердіє твоє, на тебе, мати, возлагаю…» (Т.Г.Шевченко, «Марія»)

15:31 17.02.2023

ДЯКУЄМО УСІМ, ХТО ДОЛУЧИВСЯ ДО МАРАФОНУ!

Як ви пам’ятаєте, нещодавно наш заклад узяв участь у Марафоні добрих справ за ініціативи Національного банку України, який відбувався в межах глобального руху #ЩедрийВівторок (Всеукраїнський день добрих справ). За активну участь у всеукраїнській освітній ініціативі, за високу громадську позицію, допомогу тим, хто цього потребує та вагомий вклад у підвищення культури благодійності серед молоді Шосткинське вище професійне училище отримало Грамоту.

11:41 14.02.2023

СИЛУ КОХАННЯ ВІЙНІ НЕ ЗЛАМАТИ

Сьогодні, 14 лютого весь світ відзначає День усіх закоханих або День святого Валентина. День усіх закоханих святкується вже не перше століття й має дуже романтичну історію походження. Так, існує декілька легенд щодо "винуватця торжества". Ним вважається християнський священик Валентин, котрий жив у III столітті в місті Терні, що розташоване в італійській провінції Умбрія.

10:50 14.02.2023

ЩАСТИ ТОБІ, ВИПУСКНИКУ!

Освітній процес у ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» здійснюється відповідно до робочих навчальних програм, на підставі яких і проходять усі іспити майбутніх кваліфікованих робітників. Так, 10 лютого 2023 року відбулася Державна кваліфікаційна атестація у групі 04-21 (професія «Секретар керівника (організації, підприємства, установи), обліковець з реєстрації бухгалтерських даних»).

10:31 13.02.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПІЦИ

Піца – один з найпопулярніших кулінарних виробів у всьому світі. Піца охопила Південну Америку, країни Азії та Європу ще у XIX-XX століттях. Україну делікатес відвідав приблизно 30 років тому лише після отримання незалежності. Через легкий процес приготування та широкий вибір начинки – піца стала головною стравою багатьох ресторанів та кафе. Сьогодні ми спостерігаємо апогей успіху цієї страви, де кожна людина може знайти той варіант піци, який її підкорить.

13:04 09.02.2023

БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ: ЯК НАВЧИТИСЯ ВІДРІЗНЯТИ ФЕЙКИ ВІД ПРАВДИ

Учнівська молодь Шосткинського ВПУ долучилась до всесвітнього Дня безпечного Інтернету під гаслом «Разом до найкращого Інтернету». В умовах військових дій серед дітей та дорослих все більше набуває актуальності оволодіння навичками безпечного користування Інтернетом, тому 7 лютого у Шосткинському ВПУ психологічною службою було проведено практичне заняття з учнями на тему «Безпечний Інтернет. Як навчитися відрізняти фейки від правди».

12:06 08.02.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БАРМЕНА

6 лютого традиційно у всьому світі святкують Міжнародний день БАРМЕНА. Це одна з найсучасніших, креативних і високооплачуваних професій сьогодення. Сучасний бармен – це митець смакових композицій, творча та комунікабельна людина. Саме бармен відповідає за створення приємної атмосфери у закладі ресторанного господарства.

21:24 06.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень